Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщение
    Вчера гледах това,много е готина колицата ама нещо неможаха да е запалят.

http://www.mobile.bg/11364835430023394
    Голяма излагация ще е било от тяхна страна, обявяват автомобил, а не-могат да го подкарат като дойдат купувачи. Добра е колата, но аз лично съм фен на тъмните цветове...а и цената е малко така...

Comment

• Някой да знае от къде мога да намеря този силикон.....
      Attached Files
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Питане към по-запознатите, чета някакви стари теми, че навигацията на 147/ГТ нямат карти за България, даже някой беше писал, че от МиланоМоторс са казали 2010 да се очакват карти и т.н. В същото време четох, че след упдейт на софтуера навигацията почва да чете МП3-ки. Та голямото ми питане е към днешна дата може ли навигацията да се ползва за навигация в България или си е CD/MP3 с цветен екран ?
        ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
          Питане към по-запознатите, чета някакви стари теми, че навигацията на 147/ГТ нямат карти за България, даже някой беше писал, че от МиланоМоторс са казали 2010 да се очакват карти и т.н. В същото време четох, че след упдейт на софтуера навигацията почва да чете МП3-ки. Та голямото ми питане е към днешна дата може ли навигацията да се ползва за навигация в България или си е CD/MP3 с цветен екран ?
          Направо закарай я при някой маняк, и да ти сложи един андриод на "навигационната система" и си гледаш кефа....и ако някой се чуди дали е възможно, -да възможно е...всичко е възможно, само да попаднеш на точният човек.

Comment

• Да, да, успех да сложиш андроид на 10 годишен хардуер (или даже 3-4 годишен).
            '98 Alfa Romeo 156, 2.0TS LPG
            '05 Audi A6 4.2i

Comment

• Първоначално публикувано от KiroPora Покажи съобщение
              Да, да, успех да сложиш андроид на 10 годишен хардуер (или даже 3-4 годишен).
              Всичко е възможно, желание да има....
              Не-мога да издиря темата в руският форум, дето там един пич беше направил точно това, подкарал "Андроид" на неговата 147, даже и видео имаше. Не-знам как го е направил и с какво, но е възможно. Андроид системата, като цял е лека система, стига да се намери точният начин за нейното поставяне на у-вото. Правят се някой манипулации и става, аз не-знам как, но ще се поразровя по-обстойно и като намеря информация ще я пусна в форума.

Comment

• Колеги аз да не отварям нова тема, искам да питам нещо за което не съм запознат. Така, от долу на снимката съм отбелязал "рейката" ако не се бъркам, че не съм много на ти с тия ходови части...та въпроса ми е, като хвана "рейката" и я размърдам по-посока на стрелката на снимката (ту на ляво, ту на дясно) и има луфт и се чува леко удряне, точно дето съм обозначил зеленият кръг с точката. Пак казвам, не съм на "ти" с тия работи, и за това реших първо тук да попитам "нищо, че ще се изложа", но по-добре да кажа, че не-знам отколкото да се правя. Та да видим дали е нормално да го има тоя луфт и това причукване? И на двете рейки е така...Благодаря предварително и се надявам да сте ме разбрали...
                Attached Files

Comment

• Няма лошо да се пита
                  Така.....това не ти е рейката ,а полуоската.Аксиален луфт е нормално да има,все пак не са ти чисто нови каретата ,а и колата не е като нова.
                  Но радиален не е хич добре да има.
                  Така,че споко...
                  Имаш ли някакви проблеми с колата или просто това ти е направило впечатление.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                    Няма лошо да се пита
                    Така.....това не ти е рейката ,а полуоската.Аксиален луфт е нормално да има,все пак не са ти чисто нови каретата ,а и колата не е като нова.
                    Но радиален не е хич добре да има.
                    Така,че споко...
                    Имаш ли някакви проблеми с колата или просто това ти е направило впечатление.
                    Просто ми направи впечатление като я проверявах на канала...и като я размърдам има някакъв малък луфт и викам, разбиха ли се, кво стана, че се стресирам и си набивам филма, че може те да ми тракат в дупките ;d Явно за ся съм за смяна на горен ляв носач...мерси колега за инфото, остава да почерпя

Comment

• Наистина не ми се спори за андроида, но би ми било любопитно ако намериш въпросното видео.

Обаче искам да попитам нещо друго - доста се мрънка от малките огледала на 156-ците, та и аз да се включа конкретно за слепите зони, които произтичат от това. Проблемът при мен е следния - тъй като съм сравнително висок седя почти възможно най - назад и така като ги нагласям огледалата се получават два варианта на сляпа зона - в първия случай е когато видимостта от страничните огледала и това за задно виждане се застъпват съвсем леко, т.е. назад няма слепи зони, но пък за сметка на това има точно от ляво на колата, малко преди евентуално някой ако ме изпреварва да го видя с периферното си зрение (с очила съм и това си има значение). Другия вариант е да дам огледалата още малко настрани да виждат, но тогава има сляпа зона точно между видимостта на страничните и това за обратно виждане. Любопитно ми е вие как сте свикнали/предпочитате да си нагласяте мъничките огледалца на вашите 156-ци?
                      Last edited by KiroPora; d.m.y г., 00:29.
                      '05 Audi A6 4.2i

Comment

• обслужване

здравейте колеги.от 4 дена и аз си купих една алфа 156 1.8 144 коня 2001 година , та исках да попитам може ли някой да ми каже колко е нормалната цена на обслужване...водна помпа,пистов ремък,двете ролки,ангренажен ремък,трите филтъра,масло двигател.мерси предварително

Comment

• Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
                          Всичко е възможно, желание да има....
                          Не-мога да издиря темата в руският форум, дето там един пич беше направил точно това, подкарал "Андроид" на неговата 147, даже и видео имаше. Не-знам как го е направил и с какво, но е възможно. Андроид системата, като цял е лека система, стига да се намери точният начин за нейното поставяне на у-вото. Правят се някой манипулации и става, аз не-знам как, но ще се поразровя по-обстойно и като намеря информация ще я пусна в форума.

кво се занимавате ми вместо не си вземете 1 гармин за 100 лв. от продавалника

Comment

• Първоначално публикувано от rufani Покажи съобщение
                            здравейте колеги.от 4 дена и аз си купих една алфа 156 1.8 144 коня 2001 година , та исках да попитам може ли някой да ми каже колко е нормалната цена на обслужване...водна помпа,пистов ремък,двете ролки,ангренажен ремък,трите филтъра,масло двигател.мерси предварително
                            Колега най-добре мини през няколко сервиза, магазина и ги питай за цени. Те най-точно ще ви кажат.
                            Alfa 156, 2.0 TS
                            VW Vento 1.8- Бившата
                            Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Зависи от марки и майстори

1.АНГРЕНАЖНИ комплекти ДАЙКО и ИНА-210
                              2.водна помпа 60 лв
                              3.масло селения 20К 10-40 ---85лв за 5 литър
                              4.пистов ремък 20-30 лв.
                              5.двете ролки за пистовия 100 лв.

принципно за ангренажа взимат 80-90 лв.

та смятай около 600 лв.
                              Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                              Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Прави ми впечатление, че има нещо нередно с хидравликата на волана - след като покарам (и загрее двигателя, не знам дали е от значение) става доста по - тежък, докато като запаля е песен въртенето. Течността е сменяна преди по - малко от година и е в нормалните нива, та се чудя дали е от помпата и как мога да разбера?

Едит: Не се чува виене от помпата при навиване до край на волана.
                                Last edited by KiroPora; d.m.y г., 23:14.
                                '05 Audi A6 4.2i

Comment

Working...
                                X